Mahdollisuus työllistää ja työllistyä – lue harjoittelijamme Saran fiiliksiä kuluneesta kesästä Sara Lokilta moikka!

Opiskelen Tampereen yliopistossa elinikäistä oppimista ja kasvatusta. Maisterivaiheeseeni sisältyy yksi harjoittelu, johon lähdin etsimään paikkaa alkuvuodesta 2018. Tavoitteenani oli löytää mielenkiintoinen harjoittelupaikka kesälle 2018. Löysin Lokki Henkilöstöpalveluiden harjoittelupaikkailmoituksen netistä, ja hainkin paikkaa saman tien. En ollut aiemmin törmännyt Lokkiin, mutta paikka vaikutti mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Jonkin ajan kuluttua sain kutsun Lokki Henkilöstöpalveluille ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastattelun jälkeen tein vielä soveltuvuustestin netissä. Tämän jälkeen Maria Lokilta soitteli minulle, että olin saanut paikan!

Matkani Lokilla alkoi huhtikuussa Espoossa koulutuksessa. Koulutus käsitteli uutta järjestelmää, joka otettiin käyttöön Lokilla toukokuussa. Vaikka varsinaisen harjoitteluni aloitin toukokuussa, pääsin silti jo huhtikuulla järjestettävään koulutukseen, joka oli mahtavaa! Näin sain jo vähän etukäteen kiinni uuden järjestelmän toiminnasta ja pääsin tutustumaan Lokin työyhteisöön.

Harjoitteluni Lokilla on vierähtänyt mukavasti ja nopeasti. Työtehtäviini on kuulunut työntekijöiden etsimistä muun muassa TE – palveluiden sivuilta ja LinkedIn:stä, työnhakijoille soittelua ja puhelinhaastatteluja. Olen tehnyt myös monia työpaikkailmoituksia ja päivittänyt työntekijöiden tietoja Lokin uuteen käyttöjärjestelmään. Pääsin myös osallistumaan erilaisiin rekrytointitapahtumiin, joita oli muun muassa Pirkkalan ja Parolan varuskunnissa sekä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksella.

Työtehtäväni Lokilla ovat olleet melko monipuolisia. Harjoitteluni aikana olen nauttinut eniten mukavasta ja avoimesta työyhteisöstä sekä työtehtävien vaihtelevuudesta. Myös rekrytointitapahtumat ovat olleet erittäin mielenkiintoisia. On ihan mahtavaa, kun rekrytointitapahtumasta on löytynyt potentiaalisia ja innokkaita työntekijöitä! On hienoa päästä tarjoamaan mahdollisuus työllistyä ja auttaa työnhakijoita urallaan alkuun tai eteenpäin.

Lokilla on alusta asti ollut innostava, kannustava ja iloinen työilmapiiri. Lokilla yhden työntekijän työnkuva on melko laaja-alainen, ja harjoitteluni aikana olenkin oppinut paljon henkilöstöpalvelualasta. Olen saanut myös mahdollisuuden jatkaa Lokilla työskentelyä harjoitteluni jälkeen. Matkani Lokilla ei ole siis onneksi vielä päättymässä! Harjoittelupaikkana Lokki Henkilöstöpalvelut on ollut erinomainen yritys, jota voin suositella muillekin harjoittelupaikkaa etsiville!