Lokin toimialat esittelyssä: Logistiikka

Lokki Henkilöstöpalvelut on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 2005 tarjoten räätälöityjä henkilöstöratkaisuja eri toimialoille. Tässä blogisarjassa esittelemme Lokin toimialat.

Sarjan toisessa osassa Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueen asiakkuuspäällikkö Eveliina Käkelä kertoo logistiikka-alasta, minkä parissa Lokki on toiminut kolmen vuoden ajan.

Eveliina Käkelä
Asiakkuuspäällikkö
Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi
Logistiikka

Kysytyin tehtävänimike on yhdistelmäajoneuvokuljettaja

Logistiikka-alan asiakasyritykset painottuvat kappaletavara- ja elintarvikepuolelle.
– Asiakkuuksia löytyy jonkun verran myös infra- ja kiinteistöpuolelta, Eveliina kertoo.

Tehtävänimike, johon logistiikka-alalla haetaan eniten työntekijöitä on yhdistelmäajoneuvokuljettaja. Myös kuorma-autonkuljettajia etsitään ja jonkin verran pakettiauton kuljettajia ja auton apumiehiä.

Logistiikka-alan erityispiirre on, että työntekijältä tulee löytyä laajempaa joustoa työaikojen suhteen. Esimerkkinä Eveliina käyttää elintarvikekuljetuksia, jotka saattavat lähteä jo aamukahdelta.

– Alalla pitää tietysti olla myös tarvittavat kortit ja luvat, jotta työtä voi tehdä ammattimaisesti. Arvostamme myös alan koulutusta. Tärkeää on, että voimme olla varmoja, että palkattu henkilö on turvallinen ja luotettava kuljettaja. Ihmistuntemus onkin rekrytoijalle iso apu, Eveliina summaa.

“Palvelunhaluinen yritys, jonka kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. Olemme saaneet nopealla aikataululla työntekijöitä apumiehistä kuljettajiin. Hommat hoidetaan sovitusti ja kaikki on aina sujunut hyvin. Olemme olleet tyytyväisiä palveluun ja suosittelemme Lokkia myös muille.”

Kari Kallio, Toimitusjohtaja

 

Erityisesti kokeneille kuljettajille on aina tarvetta

Työllisyystilanne logistiikka-alalla on Eveliinan mukaan kohtalaisen hyvä.
– Tarve on suhteellisen tasaista ympäri vuoden, vaikka joillain asiakkailla onkin sesongin mukaista vaihtelua. Kesällä on paljon lomituksia. Varsinkin kokeneille kuljettajille on aina tarvetta.

Lokin vahvuus niin asiakasyritysten kuin työnhakijoidenkin kannalta on henkilökohtainen palvelu. Sama henkilö hoitaa niin asiakkaan kuin työntekijän asiat, ja Lokin päässä on aina yksi tietty henkilö, jolle soittaa.

Eveliina huomauttaa, että vaikka Lokki onkin henkilöstövuokrausyritys, voi Lokin kautta saada myös toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen logistiikka-alalle. Työntekijä hyötyy tästä siten, että samalla sopimuksella voi tehdä kuljetuksia useammalle yritykselle.

– Työntekijä saa usein yhtäjaksoisen työsuhteen, johon ei tule katkoksia yksittäisen yrityksen kausivaihtelun vuoksi, Eveliina kertoo.