Vinkkejä työnhakuun

Lokki Henkilöstöpalvelut Oy välittää vuokratyövoimaa ja tekee rekrytointeja. Yrityksen toimialoihin kuuluvat rakentaminen, talotekniikka ja maarakennus; teollisuus ja logistiikka, kiinteistöpalvelut ja erilaiset toimistotyöt. Kysymyksiin vastaa Team Leader Mia Heino.

Miten neuvoisit työnhakijaa lähestymään Lokkia?

Työnhakijan kannattaa täyttää sähköinen hakemus kotisivuillamme, sillä tietosuojalain vuoksi emme lähtökohtaisesti vastaanota hakemuksia sähköpostitse. Moni työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, joten hakemus kannattaa lähettää aina nopeasti ilmoituksen nähtyä. Hakemuksen lähettämisen jälkeen on myös hyvä olla aktiivinen ja esimerkiksi soittamalla tarkistaa, onko hakemus tullut perille ja huomioitu.

Millaisen koulutuksen tarjoamanne tehtävät vaativat?

Lokin kautta työllistyy sekä ylempiä toimihenkilöitä että ammattilaisia ja apulaisia. Toimihenkilöiden kohdalla vaatimuksena on usein vähintään AMK-tason koulutus ja ammattilaisilta vaaditaan usein ammattikoulutusta. Avustaviin tehtäviin on mahdollista työllistyä ilman erityistä koulutustaustaa.

Kuinka merkittävää muualta hankittu osaaminen on koulutukseen nähden?

Alan työkokemus on usein eduksi, mutta työtehtävästä riippuen se ei välttämättä aina ole vaatimuksena. Joissakin työtehtävissä kokemusta tärkeämpänä ominaisuutena pidetään oikeanlaista asennetta ja motivaatiota työtä kohtaan.

Kannattaako hakemuksessa painottaa enemmän henkilökohtaisia ominaisuuksia vai työn tai koulutuksen kautta kertynyttä pätevyyttä?

Hakemuksessa kannattaa tuoda esille haettavan työtehtävän kannalta oleellisia ominaisuuksia ja pätevyyksiä.

Mitä työhaastatteluun kannattaa ottaa mukaan?

Työhaastatteluun kannattaa ottaa mukaan työ- ja koulutodistukset sekä mahdolliset muut pätevyystodistukset ja suosittelijoiden yhteystiedot.

Osoittaako työnhakija olevansa aktiivinen, jos hän soittaa itse haastattelun jälkeen vai onko se ennemminkin häiritsevää?

Työhaastattelussa sovimme usein jatkosta ja aikataulusta. Mikäli tiettyä päivämäärää ei sovita eikä asia lähipäivinä etene, kannattaa soitella ja tiedustella tilannetta.

Kuinka nopeasti työntekijä voi yleensä aloittaa työt?

Usein työt alkavat mahdollisuuksien mukaan heti. Mikäli töiden aloitusajankohta on myöhemmin, pyritään se ilmoittamaan jo työpaikkailmoituksessa.

Maksetaanko tarjoamistanne tehtävistä työehtosopimuksen mukaista vähimmäispalkkaa vai onko yrityksessänne tapana neuvotella henkilökohtaiset palkat?

Noudatamme aina työehtosopimuksia, mutta työtehtävän mahdolliset erityisvaatimukset ja työntekijän kokemustausta voivat vaikuttaa palkkaan. Kysymme aina työnhakijoiden palkkatoivetta työtehtäväkohtaisesti.

Kuinka hyvät mahdollisuudet palveluksessanne on uralla etenemiseen?

Lokilta löytyy kattavasti työtehtäviä eri työkokemustaustoille, joten kokemuksen karttuessa etsimme mielellämme työntekijöillemme haastavampia työtehtäviä.

Katso avoimia työpaikkojamme TÄÄLTÄ

Yhteydenottopyyntö