Kirjoittaja: Liisa Metsoila

Liisa Lokin ihmemaasta moi!

Taas niin kiva kurvata PMK-talon pihaan. Kesä jatkuu edelleen ja fiilikset katossa. Helppohan sitä on hymyillä, kun on löytänyt oman kutsumuksensa. Aloitin Lokki Henkilöstöpalvelut Oy:llä henkilöstökonsulttina viime vuonna, enkä voisi olla onnellisempi tähän uramuutokseen. Lokki työpaikkana on mitä ihanin, täällä on avoimet ovet eikä vääriä kysymyksiä. Päätöksiä saan tehdä itsenäisesti ja saan suunnitella työn juuri minulle sopivaksi.

Olen liiketalouden tradenomi ja yli kymmenen vuotta työskennellyt kaupan alalla erilaisissa myymälätehtävissä. Ei kaupanalalla mitään vikaa ollut, mutta tuntui siltä, että en saanut antaa itsestäni niin paljoa, kuin olisin halunnut. Mielenkiintoni HR-tehtäviä kohtaan oli aina ollut suurta ja myyntityö jo valmiiksi hallussa, joten haave henkilöstökonsultin työstä ei ollutkaan niin kaukainen. Toiselle pieni askel, mutta toisaalta itselle oli suuri loikka hypätä uuteen työhön ja työnkuvaan. Onneksi riskinotto kannatti.

Työssäni yritän palvella sekä hakijoita että asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka kyseessä on ”vain” työ, elän tässä konsultin ihmemaassa kellon ympäri. Välillä on haastavaa löytää työntekijöitä, mutta välillä tulee myös ihmeteltyä, miten helposti hyviä tyyppejä löytyy jopa vapaa-ajalla.

Viimeisin onnistuminen oli Pirkanmaalle muuttava pariskunta, joilla ei ollut täällä odottamassa muuta kuin uusi koti. Muuttoon oli vain alle viikko, eikä kummallakaan ollut vielä työpaikkaa mihin mennä. Heistä tuli tilanteen takia prioriteetti ykkönen. Muutama päivä hakemuksen saapumisesta oli molemmat haastateltu ja toinen jo hommissa. Eikä toinenkaan puolisko joutunut odottamaan kuin muutaman päivän niin hänellekin löytyi sopiva työ. Tällaiset tapaukset tekevät tästä työstä niin palkitsevaa. Kolme hyvää: tyytyväinen työntekijä, asiakas sekä konsultti.

Terveisin: Onnellinen Lokkilainen, joka haluaa antaa kaikkensa, jotta jokainen työ löytää tekijänsä

P.S. Jos työni ja Lokki yrityksenä vaikuttavat kiinnostavilta, ole ilman muuta alueidemme vetäjiin suoraan yhteydessä henkilöstökonsultin tehtävien tiimoilta. Yhteystietomme löydät täältä.

Liisa Metsoila, Henkilöstökonsultti