Moikka ja tervetuloa Lokille töihin! Näillä sanoilla toivotimme toukokuun alussa tervetulleiksi yhteensä neljä uutta konsulttina aloittanutta kesätyöntekijäämme. Tämä vuosi oli siitä erityinen, että saimme ennätysmäärän apukäsiä toimistoillemme. Linnea, Meri, Patrik ja Viljami työskentelevät täyspäiväisesti kanssamme ainakin elokuun loppuun – sen jälkeen katsotaan, riittäisikö aika työskentelyyn myös koulun ohella esimerkiksi osa-aikaisesti.

Lokilla kesätyöntekijät pääsevät heti iskemään kätensä saveen konsulttiemme ottaessa tekijät avustamaan heitä omissa työtehtävissään. Tutustuttuaan työnkuvaan perehdyttämisen, havainnoinnin ja avustavien tehtävien kautta, saavat kesätyöntekijämme pian vastuulleen jo oman toimialueen, jonne he lähtevät tekemään työtä vakituisten konsulttiemme tavoin. Kesän mittaan kesätyöntekijöidemme työnkuva täydentyykin kesälomatuurausten ohella vastaamaan konsulttiemme jokapäiväistä työtä.

Haastoimme kesätyöntekijämme pohtimaan, minkälaisia odotuksia heillä on tulevan kesän suhteen. Mitä he odottavat kesältään Lokilla? Minkälaisia tavoitteita heillä on kesälle? Miten ensimmäiset viikot ovat sujuneet? Näihin kysymyksiin vastaavat Linnea ja Patrik Vantaan toimistolta. Kesän lopuksi Meri ja Viljami Tampereen päästä vetävät yhteen, miten odotukset täyttyivät ja millaista oikeastaan olikaan olla kesätöissä henkilöstökonsulttina.

Linnea: Bongattuani Lokin kesätyön TE-palveluiden sivuilta, päätin hakea paikkaa heti. Olin koko vuoden miettinyt, että HR- ja rekrytointi kiinnostavat minua, joten tämä työ vaikutti jo lähtökohtaisesti mielenkiintoiselta. Viimeisen 5 vuoden ajan olen työskennellyt maalarina ja kolme vuotta opiskellut Itä-Suomen yliopistossa aikuiskasvatustiedettä. Ajattelin, että nyt on jätettävä telat ja pensselit sankoon ja etsittävä omaan alaani liittyvää kesätyötä. Lokki oli oiva kombo, sillä tässä työssä pääsen varmasti hyödyntämään osaamistani niin rakennusalalta kuin yliopiston opinnoista. Lähetin CV:ni ja hakemustekstini illalla ja jo seuraavana päivänä Mia soitti ja pyysi haastatteluun. Kaikki kävi kivan nopeasti ja pian olinkin kirjoittamassa jo työsopimusta tulevalle kesälle.

Työ on osoittautunut pitkälti odotuksieni mukaiseksi. Jo haastattelussa minulle valkeni, että HR-konsulttiharjoittelijan työ Lokilla tulee olemaan myös myyntityötä (asiakashankintaa). Tämä lisäsi vain ennestään mielenkiintoani, sillä minulla ei ole juurikaan kokemusta myynnistä. Tulevalta kesältä odotankin mm. omien myyntitaitojeni kehittymistä. Uskon, että työskentely rekrytoinnin ja asiakashankintojen parissa kehittää myynnin lisäksi monia muita tärkeitä taitoja, kuten asiakaspalvelua, henkilöbrändäystä, joustavuutta, epävarmuuden sitoa, ongelmanratkaisukykyä ja niin edelleen.

Olen ollut nyt Lokilla 3 viikkoa ja sen aikana päässyt tekemään työtä niin asiakashankintojen, asiakastapaamisten, haastatteluiden kuin työsopimusten laatimisten parissa. Työilmapiiri täällä Vantaan toimistolla on mahtava ja kannustava. Tuntuu kuin olisin tuntenut tämän työporukan jo paljon kauemmin, enkä malta odottaa, mitä kesä tuokaan tullessaan!

Patrik: Opiskelen liiketaloutta Vantaalla Laurean ammattikorkeakoulussa ja ensimmäinen vuoteni siellä on nyt päätöksessään. Lähdin talvella etsimään kesäksi oman alan töitä ja törmäsin internetissä henkilöstökonsulttiharjoittelijan paikkaan. Hain siihen välittömästi, sillä työ vaikutti mielestäni erittäin mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Muutaman viikon kuluttua puhelin soi ja Mia Lokilta kysyi, haluaisinko tulla käymään paikan päällä haastateltavana. Jokin aika haastattelun jälkeen puhelimeni soi uudestaan; kävi ilmi, että sain kesätyöpaikan!

Aloitin työt heti vapun jälkeen. Ensimmäisenä päivänä pääsin heti tutustumaan koko Lokin toimistohenkilökuntaan sekä uusiin työtiloihin Vantaan toimipisteessä. Seuraava viikko menikin sitten koulutuksen ja järjestelmiin tutustumisen merkeissä. Homman alettua sujumaan, aloin kontaktoimaan yrityksiä ja työntekijöitä.

Nyt kun kuukausi hommia on takana, on odotukset kesäksi todella korkealla. Ennen töiden alkua olin hermostunut, sillä en täysin tiennyt, mitä työltä odottaa. Tällä hetkellä kuitenkin olen päässyt hommiin jo hyvin sisälle ja odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa. Isoimmat odotukset kohdistuvat ehdottomasti haastatteluihin, joita myös harjoittelijana olen päässyt seuraamaan ja toivottavasti kokemuksen kartuttua myös itse järjestämään.

Uskon, että kesästäni Lokilla tulee erittäin hyvä! Työporukka täällä on mahtava ja tähän mennessä työnteko on ollut todella hauskaa! On ollut erittäin hienoa päästä mahdollistamaan ihmisten työllistyminen ja auttamaan heitä saavuttamaan seuraava etappi työurallansa!