Kirjoittaja: Sara Sinisalo

Haasta oma näkökulmasi, ja pysähdy hetkeksi pohtimaan:

Millainen tilanne sinulla on nykyisessä työpaikassasi? Saatat ehkä olla työnkuvaan ihan tyytyväinen, työyhteisöön ihan tyytyväinen, mutta palkka ei vastaa asiantuntijuutesi tasoa. Saattaa myös olla, että työnkuva voisi olla mielenkiintoisempi, ehkä monipuolisempi. Ehkä sinulle on luvattu jotakin, mikä ei kuitenkaan koskaan tunnu toteutuvan. Tai ehkä et tunne oloasi kotoisaksi työyhteisössänne ja porukkaa täysin omaksesi.

Uusien mahdollisuuksien hakeminen ja kartoittaminen ihan vain mielenkiinnon vuoksi saattaa käydä mielessäsi silloin tällöin. Saattaa olla, että sinulla on mielessä esimerkiksi jokin tietty organisaatio, joka kiehtoo sinua, tai missä olisit aina halunnut työskennellä. Tai sitten sinusta voi tuntua siltä, että uudet tuulet kiinnostaisivat, jos niitä olisi helposti tarjolla.

Jos mikään ei kuitenkaan ole kovin pahasti pielessä, uusien työpaikkojen hakeminen voi tuntua työläältä. Ensin pitäisi metsästää avoimia paikkoja, eikä niitä välttämättä ole auki juuri sillä hetkellä. Saattaa myös tuntua, että avoimien hakemuksien jättäminen eri organisaatioiden nettisivuille voi tuntua aika turhalta. Katsooko niitä lopulta kukaan? Tai ainakaan kukaan, joka tietää organisaation kyseisen alueen tilanteen ja tarpeet tarkasti. CV pitäisi hioa ajan tasalle, ja kirjoittaa jokaiseen paikkaan hakemuskirje erikseen. Useita hakemuskirjeitä lukeneena voin kertoa, että yleispätevä ”olen iloinen ja sosiaalinen” – hakemuskirje ei kanna kovin kauas, tai ainakaan jätä sinusta yksilöllistä, mieleenpainuvaa kuvaa.

Kuinka monta päättäjää hakemuksesi lopulta tavoittaa?

Jos sattuukin sellainen tilanne, että juuri sinua kiinnostavaan tehtävään on paikka avoinna, paljonko sinulla on siihen kilpailijoita? Montako pätevää asiantuntijaa sinun täytyy peitota omalla hakemuskirjeelläsi ja CV:lläsi, jotta pääset haastatteluun? Olen kuullut sanottavan, että työpaikan hakeminen käy työstä. Usein näin voi ollakin. Tyytyisitkö siis kuitenkin nykyiseen työhösi, jossa mikään ei ole kuitenkaan niin pahasti pielessä, ettetkö voisi siellä jatkaa. Ei tarvitse nähdä kauheaa vaivaa, mutta toisaalta, mikään ei muutukaan.

Oletko koskaan miettinyt, että uusia mahdollisuuksia tai niiden kartoittamista voisi lähestyä toisellakin tapaa?

Miltä kuulostaisi helpompi, kevyempi ja pienemmän kynnyksen keino nähdä, mitä muuta voisi olla tarjolla? Mitä jos sinun tietosi päätyisikin suoraan mahdollisen tulevan esihenkilösi näytölle, josta hän voi nopealla lukaisulla havaita, että juuri sinun osaamisellesi heillä olisikin tarvetta?

Niin yksinkertaiselta kun se kuulostaakin: Sinulla todella on mahdollisuus vain kertoa, kuka sinä olet. Mitä olet tehnyt, ja mitä haluaisit tehdä? Mikä olisi sinun unelmapaikkasi?

Minä hoidan Lokki Henkilöstöpalveluilla suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden rekrytointeja. Tämä tarkoittaa sitä, että minulla on lukuisia kontakteja eri konserneihin ja asiantuntijaorganisaatioihin, ja nimenomaan suoraan sinun mahdolliseen tulevaan esimieheesi. Lähestymällä minua, saat omat tietosi kaikkien niiden organisaatioiden tietouteen, jotka toimivat sinun alallasi, ja joiden kanssa olen tehnyt yhteistyötä. Voihan myös olla, että unelmapaikkasi löytyy organisaatiosta, josta et ole edes ikinä aiemmin kuullut!

Lähes kaikki kauttani tapahtuvat rekrytoinnit menevät sopivan henkilön löydyttyä sopivassa tilanteessa ilman, että kyseisessä organisaatiossa olisi ollut hakua auki. Prosessi kevenee ja helpottuu näin molemmista päistä aivan valtavasti. Asiakasorganisaatio saa tietoonsa suoraan tiivistetyn profiilin sinun osaamisestasi, ja sinä saat pelkästään minun kauttani hakijaprofiilisi useaan eri firmaan, suoraan oikean ihmisen ruudulle.

Kannattaisiko sinunkin lähteä kartoittamaan, miltä tulevaisuutesi voisi näyttää?

Ota nyt yhteyttä minuun, niin etsitään sinulle työpaikka, jossa kaikki palaset loksahtavat paikoilleen!

Sara Sinisalo, Henkilöstökonsultti